Door te googelen kwamen Peter R. en Royce de Vries zelf al bij Jos B. uit

Er is eindelijk duidelijkheid voor de familie van Nicky Verstappen: De Hoge Raad besloot dat de straf van zestien jaar cel voor Jos B. blijft staan. Peter R. de Vries zette de zaak bovenaan de agenda en na de moord op Peter R. zette zoon Royce de Vries het werk van zijn vader voort. Hij schuift aan bij Op1.

25 jaar lang hield de zaak Nicky Verstappen Nederland in z’n greep, maar daar is dinsdag een einde aan gekomen. Jos B. krijgt definitief 16 jaar cel voor het ontvoeren, misbruiken en doden van de 11-jarige Nicky. Het is het eind van een tijdperk. Voor de familie Verstappen, maar óók voor de familie De Vries.

Googelen 

Toen de dader nog niet in beeld was, kregen Peter R. en Royce te horen dat er een match was. “En degene met wie er een match was, is vermist. Toen wilden ze de naam nog niet zeggen. We hadden al wel wat andere informatie gekregen. We zijn toen wat gaan googelen naar wie er vermist is en waar die vandaan komt.”

Na een paar keer zoeken op ’s werelds grootste zoekmachine, kwamen ze al vrij snel bij Jos B. uit. “Mijn vader zei toen: ‘dit is dus de man waar ik twintig jaar naar gezocht heb.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Royce de Vries terug.

Vergelijkbare artikelen