Rob Jetten presenteerde het D66 programma

D66 maakt bekend waar ze voor willen gaan: ‘meer klimaatactie, het beste onderwijs en een eerlijke economie’. Gaat ‘de groene toekomst’ een plekje in de coalitie opleveren? Vanavond schuift D66-leider Rob Jetten aan bij Op1.

Vandaag presenteerde voormalig klimaatdrammer Rob Jetten het concept-partijpramma van D66. Met het vallen van Rutte IV kreeg de Brabantse Jetten de kans om het stokje terug over te nemen van zijn voorganger Sigrid Kaag.

D66 wil 250 euro klimaatbonus per inwoner per jaar. Waarom? “Om consumenten voor de hoge doorberekeningen van bedrijven te compenseren”, vertelt Rob Jetten. “In andere landen werkt dat heel erg goed.” Omgerekend twintig euro per maand. “Het is niet de oplossing voor alles. Dat doen we ook met betere subsidies om je huis te isoleren.”

D66 wil dan niet controleren hoe het geld uitgegeven wordt. “Als je als overheid alles wil controleren en dicht wil regelen, dan kom je in hele ingewikkelde systemen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rob Jetten terug.

Vergelijkbare artikelen