Ozempic farmaceut start campagne tegen eigen medicijn

Nadat bleek dat diabetesgeneesmiddel Ozempic ook helpt om overtollige kilo’s kwijt te raken, werd het razend populair. En niet alleen voor patiënten. Veel mensen zonder diabetes grijpen naar het medicijn om van hun buikje af te komen, maar wat zijn daarvan de gevolgen? Agnes Kant van Bijwerkingencentrum Lareb, voorzitter CBG Ton de Boer en trendwatcher Doortje Smithuijsen schuiven aan bij Op1.

Wat hebben Elon Musk, Sharon Osbourne én Gert Verhulst met elkaar gemeen? Allemaal gebruikten ze diabetesmedicijn Ozempic om snel kilo’s af te vallen. En ze zorgden voor een trend. Met een schaduwzijde. Want het middel is niet meer aan te slepen in apotheken en dus grijpen diabetespatiënten, die het echt nodig hebben, mis. De producent slaat nu zelfs alarm. 

Een farmaceut die een campagne start tegen zijn eigen medicijn. Dat heeft Ton de Boer, voorzitter van College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, nog niet eerder meegemaakt. “Maar ik begrijp het wel. Dit middel is gemaakt tegen suikerziekte. Als een patiënt dit voor andere doeleinden gaat gebruiken, klopt de bijsluiter niet meer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ton de Boer, Agnes Kant en Doortje Smithuijsen over diabetesgeneesmiddel Ozempic terug.

Vergelijkbare artikelen