Ton de Boer over de coronapil van Pfizer: “Dat betekent dat het absolute effect kleiner is.”

De coronapil van Pfizer is onder voorwaarden goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenbureau. Reden voor euforie, of zitten er dusdanig veel haken en ogen aan dat de daadwerkelijke opbrengst nihil is? Bij Op1 vertelt Ton de Boer van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen meer over de coronapil.

“Je moet heel nauwkeurig kijken naar met welke andere geneesmiddelen het middel niet gecombineerd mag worden. Die rij is fors lang.” Ondanks de goedkeuring zitten er dus nog wel wat haken en ogen aan. “Als je het voorschrijft moet je heel goed kijken naar welke medicijnen diegene gebruikt. Dit maakt de groep waar de pil voor bedoeld is kleiner.”

Delta
“De studies zijn uitgevoerd met de deltavariant, maar de omikronvariant overheerst nu.” Wat doet dat met de werking van het medicijn?  “Door omikron komen er minder mensen in het ziekenhuis. Dat betekent dat het absolute effect kleiner is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ton de Boer terug.

Vergelijkbare artikelen