Renée Soutendijk speelt de hoofdrol in de film Sweet Dreams

De film Sweet Dreams is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. Renée Soutendijk speelt de hoofdrol in het drama over de ondergang van het Nederlandse kolonialisme, en won voor haar rol al een prijs op het prestigieuze filmfestival van Locarno. Ze is te gast samen met regisseur Ena Sendijarević.

Ondanks haar enorme staat van dienst, werd het stiller tussen haar 50ste en 60ste. En durfde ze niet meer te hopen op een grote rol. Maar nu schittert ze in de film ‘Sweet Dreams’, de Nederlandse inzending voor de Oscars, Renee Soutendijk. Het is de openingsfilm voor het Nederlands Filmfestival.

Leeftijd

Het is een soort rol waarover Stoutendijk eigenlijk niet meer durfde te dromen: De hoofdrol in de voor een Oscar genomineerde film ‘Sweet Dreams’. Dat ze dacht nooit meer zo’n rol te zullen spelen kwam volgens de actrice vooral door haar leeftijd, want als de jaren gaan tellen, liggen de mooie rollen niet meer voor het oprapen. “Dat had zeker met leeftijd te maken. Voor vrouwen tussen de 50 en de 60 worden weinig mooie filmrollen geschreven”, vertelt een trotse actrice.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de film ‘Sweet Dreams’ terug. 

 

Vergelijkbare artikelen