Wie is er schuldig aan de crisis bij Ajax?

Grote problemen bij Ajax: er werd nog maar één keer gewonnen in de Eredivisie en technisch directeur Sven Mislintat, die deze zomer meer dan honderd miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers, ligt onder vuur omdat hij mogelijk zelf verdiende aan een transfer. Wat is er aan de hand met de Godenzonen in Amsterdam? We praten erover met Frits Barend en Willem Vissers.

Het dondert en bliksemt in Amsterdam. Ajax staat 12e in de competitie. En nu is er ook nog een onderzoek gestart naar een dubieuze spelersaankoop van technisch directeur Sven Mislintat. En dat aan de vooravond van een belangrijke Europese wedstrijd e de klassieker van zondag tegen Feyenoord. Paniek dus bij 020, een club die volgens Willem Vissers talent heeft voor zelfdestructie.

“Het zorgt voor veel leedvermaak bij andere clubs. Ajax is in principe de grootste club en de meest trotse club. Ze zijn altijd heel arrogant als het goed gaat, maar als je dan een keer valt, vinden veel mensen het natuurlijk leuk om je nog een tik na te geven”, zegt de journalist.

Wie is er schuldig?

De grote vraag blijft wie de hoofdverantwoordelijke voor deze malaise is. Het team presteert slecht onder trainer Maurice Steijn, maar hij moet werken met de aankopen van technisch directeur Sven Mislintat. Tegen wie dus ook een onderzoek loopt. “Als hij zijn eigen belang gediend heeft met een transfer, is hij niet meer houdbaar”, aldus Frits Barend.

Hoewel het in het voetbal vaak zo is dat de trainer wordt geslachtofferd bij slechte resultaten, moet Maurice Steijn in dit geval nog even de tijd krijgen, denk Barend. “Steijn moet er niet uit bij Ajax, want die kan er niks aan doen. Hij moet werken met het materiaal dat hem geboden is. De top moet eruit, dus dat zou dan Hendriks of Mislintat moeten zijn. Zij hebben deze situatie gecreëerd en zouden daarvoor in aanmerking moeten komen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de crisis bij Ajax terug.

Vergelijkbare artikelen