Opgestapt PvdD-bestuurslid: ”Assistent Ouwehand formuleerde plan om conflict in het bestuur te brengen”

De Partij voor de Dieren staat nog altijd in het centrum van de aandacht. Het bestuur trad af en de partij presenteerde haar kandidatenlijst. Wie staan daarop en wat betekent het vertrek van het bestuur voor het onderzoek naar vermeende integriteitsschendingen door lijsttrekker Esther Ouwehand? Oud-bestuurslid Marnix van der Werf schuift aan bij Op1. 

PvdD-bestuurslid Marnix van der Werf stapte gisteren met al zijn collega’s op na een fel conflict met Esther Ouwehand. “Op 22 augustus hebben we een aantal stukken gekregen. Uit die stukken rijst een vermoeden van ondermijning van het partijbestuur. In die stukken kun je lezen dat een politiek assistent van Esther Ouwehand het plan formuleert om conflict in het bestuur te brengen.”

Ouwehand zegt dat de bewuste stukken een brainstorm waren die in haar mailbox terecht zijn gekomen, en dat iemand anders dan zijzelf die uit haar mailbox gehaald heeft. Van der Werf zegt niet te weten hoe de stukken bij het bestuur terecht zijn gekomen. ”Zeker is dat iemand het zonder toestemming eruit heeft gehaald. Maar het komt vervolgens bij ons terecht, en de inhoud daarvan levert natuurlijk een vermoeden van integriteitsschending op. Dan ben je als bestuurder verplicht die te melden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Onderzoek

Wat betekent het vertrek van het bestuur voor het onderzoek naar vermeende integriteitsschendingen door PvdD-lijsttrekker Esther Ouwehand? “Dat is aan het nieuwe bestuur. De meldingen liggen bij de integriteitssecretaris, die doet het onderzoek. Als het nieuwe bestuur niet wil dat daarmee doorgegaan wordt, dan kan zij daar niet mee doorgaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen