Een nieuwe hoofdstuk in de machtsstrijd rond de Partij voor de Dieren

Een nieuwe hoofdstuk in de machtsstrijd rond de Partij voor de Dieren. Door de ontstane ophef besluit het bestuur van de partij vandaag op te stappen en partijleider Esther Ouwehand toch op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen te zetten als lijsttrekker. Is de soap daarmee ten einde? 

Dag 5 in de soap rond de Partij voor de Dieren. En wat voor een dag: Bestuur opgestapt, Esther Ouwehand weer terug als lijsttrekker met een klacht aan de broek van datzelfde bestuur en anonieme melders die ineens gaan praten. “Ze zeggen dat ze door de ophef die is ontstaan opstappen en dat Ouwehand weer lijsttrekker mag zijn, maar tegelijkertijd zeggen ze dat ze dat eigenlijk niet vinden”, vertelt politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Klacht ingediend

Dan kwam gisteren ook nog het nieuws dat ze alsnog een klacht hebben ingediend tegen Esther Ouwehand, wat het allemaal nog raarder maakt, legt Van Groningen uit. “Er is binnen die partij een soort loket waar je integriteitsmeldingen kan doen. Het voltallige bestuur heeft daar nu nog een melding gemaakt tegen Esther Ouwehand. Ze zijn goed klaar met Esther Ouwehand, maar desondanks zeggen ze nu ze opstappen, dragen ze haar toch maar voor als lijsttrekker, want er is zoveel ophef.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Esther Ouwehand en de Partij voor de Dieren terug.

Vergelijkbare artikelen