Emma Lok wil dat vrouwengezondheid hoger op de agenda komt

Hoe is het om menstruatiepijn te voelen? Dat konden mannelijke Kamerleden vandaag aan den lijve ondervinden door middel van een vest dat de krampen simuleert. Directeur Emma Lok van Women Inc. wil hiermee de aandacht voor menstruatiegerelateerde aandoeningen vergroten, want vrouwen met klachten moeten gemiddeld zeven tot tien jaar wachten op een diagnose. Ze is te gast met ChristenUnie-Kamerlid Nico Drost, die het vest vandaag aantrok.

Voor de ene helft van de bevolking is het maandelijkse kost, de andere helft heeft geen idee: menstruatiepijn. Maar vandaag konden ook mannelijke Kamerleden zelf beleven wat hun vrouwelijke collega’s meemaken, Emma Lok, directeur van Women Inc. was in Den Haag met een soort vest waardoor mannen de menstruatiepijn zelf konden ervaren. Thomas van Groningen mocht het in de studio ervaren.

Bekijk in de onderstaande video hoe dat ging en waarom het belangrijk is dat er meer onderzoek wordt gedaan naar dit onderwerp.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over menstruatiepijn en vrouwengezondheid terug.

 

Vergelijkbare artikelen