Thomas van Groningen met zijn rubriek ‘De week van Thomas’

Wat gebeurde er deze week in politiek Den Haag? Verslaggever Thomas van Groningen hield de hele week alles in de gaten en vertelt in zijn rubriek ‘De Week van Thomas’ wat u allemaal nog niet heeft gezien.

Bekendste lijsttrekkers

Welke lijsttrekkers zijn het bekendst? De cijfers van Thomas laten zien dat Geert Wilders verre weg de bekendste is, met 95% van de Nederlandse kiezers die hem kennen. Momenteel staat Dilan Yeşilgöz nog onderaan, met 77%.

Waar is Frans Timmermans?

Thomas zocht voor Op1 uit waar lijsttrekker van GroenLinks-PvdA Frans Timmermans is gebleven. Waarom is hij nog niet veel op tv te zien? “Hij moet nog een beetje acclimatiseren. Daarom is hij nu nog vooral aan keukentafels aan het praten over zijn partij en ideeën. Maar: de campagne van Groenlinks-PvdA begint in Canada, daar gaat hij naartoe om linkse leiders te ontmoeten van over de wereld.”

Bestaanszekerheid

Het thema waar bijna alle partijen veel over praten in de aanloop naar de verkiezingen is bestaanszekerheid. “In het verkiezingsprogramma van de VVD staat het woord bestaanszekerheid er zelfs voor het eerst sinds 1989 in.”

Kijk het hele gesprek hier terug.

Vergelijkbare artikelen