Ook Rafael van der Vaart vindt Oranjespelers te lief voor elkaar: ”Je hebt boefjes nodig”

Het Nederlands Elftal staat voor twee cruciale wedstrijden richting het EK van volgend jaar. Om zicht te houden op dat toernooi is het zaak dat deze week wordt afgerekend met Griekenland en Ierland. Gezien de vorm van Oranje in de laatste wedstrijden geen gemakkelijke opgave. Kan Oranje zich herpakken? We bespreken het met analist en oud-international Rafael van der Vaart.

Oranje moet morgen winnen van Griekenland om nog enigszins kans te maken op het EK. ”Het is best wel triest dat je in een situatie zit dat je moet winnen van Griekenland. We zijn gewoon niet goed gestart. Koeman is zoekende met de opstelling. Er zijn veel spelers die niet in vorm zijn. Maar als je niet van Griekenland wint, dan verdien je het ook niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Te lief

Ronald Koeman vindt dat zijn spelers te lief voor elkaar zijn en dat ze elkaar te weinig durven te corrigeren. Rafael van der Vaart is het helemaal eens met de bondscoach. ”Wij gingen vroeger in het hotel eerst kijken waar de brandtrap was bijvoorbeeld, om even uit het trainingskamp te sneaken. Dat doen ze allemaal niet meer. Ze zitten daar in Zeist een beetje op hun Playstation. Je hebt ook wel een beetje boefjes nodig, en dat is gewoon minder.”

Luuk de Jong

Had bondscoach Koeman misschien nog een belletje moeten wagen aan Luuk de Jong, de spits die in topvorm verkeerd bij PSV en die eerder bedankte voor Oranje? Nee, vindt Van der Vaart. ”Ik vind het ongelofelijk dat mensen bedanken voor het Nederlands Elftal. Dat is het mooiste wat er is. Ik heb nog steeds niet bedankt, je kunt me nog steeds oproepen! Zoiets doe je niet. Daar snap ik echt helemaal niks van.”

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen