Na 18 jaar zijn The Rolling Stones terug met nieuwe muziek

Na weken van speculatie, teasers en hoge verwachtingen is hij er vandaag dan eindelijk: het nieuwe album van The Rolling Stones. Het is het eerste Stones-album met eigen nummers sinds 2005 en het eerste album zonder de overleden drummer Charlie Watts. Was het het wachten waard? We bespreken het met kenners Ad Vandenberg, Jeroen van Inkel en Mike Boddé.

Kunnen ze het nog? 61 jaar bestaat de band en vanmiddag presenteerden The Rolling Stones hun nieuwe nummer Angry. 18 jaar na hun laatste plaat. Was het het wachten waard? Mike Boddé vindt van wel. “Ik vind het geweldig. Ik wist absoluut niet wat ik ervan moest verwachten. Ze tikken allemaal een flinke leeftijd aan natuurlijk, maar ik vind het een geweldige single.”

Herkenbare gitaarriffs

Belangrijk in die geweldige single is het gitaarrif. “Zoals altijd weer steengoed”, zegt Boddé. “De gitaarriffs zijn van de Rolling Stones zijn altijd steengoed. Heel simpel en heel pakkend.” In die woorden kan gitarist Ad Vandenberg zich helemaal vinden. “Het is absoluut heel herkenbaar. Je kent het gezegde: in de beperking toont zich de meester. Nou, daar is Keith Richards echt heel goed in.”

Juist die gitaarriffs maken de Rolling Stones en hun muziek zo herkenbaar. Vandenberg laat aan de hand van verschillende nummers zien waarom de muziek van The Stones zo makkelijk te herkennen is. “Het zijn hele simpele dingetjes en meteen zit je helemaal in die groove”, aldus de gitarist.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het nieuwe album van The Rolling Stones terug.

Vergelijkbare artikelen