Marjan Rintel over plannen om Schiphol te laten krimpen

Woede bij de KLM vrijdag. En opvallender: woede ook bij de Amerikanen. Want demissionair of niet: minister Harbers gaat onverstoorbaar door met zijn plannen om het mes te zetten in het aantal vluchten op Schiphol. Als dat ook Amerikaanse maatschappijen raakt, dreigt Washington met het intrekken van landingsrechten voor de KLM.

Ondanks haar demissionaire status wil het kabinet de krimp van Schiphol toch doorzetten. Dit tot grote onvrede van KLM-topvrouw Marjan Rintel, die ziet dat de Amerikanen dreigen met tegenmaatregelen als de plannen doorgezet worden. 

Minister Harbers gaat door met zijn plannen om het mes te zetten in het aantal vluchten op Schiphol. Als dat ook Amerikaanse maatschappijen raakt, dreigt Washington met het intrekken van landingsrechten voor de KLM. Marjan Rintel: “Dit is echt onbegrijpelijk.”

Ondanks haar demissionaire status wil het kabinet de krimp van Schiphol toch doorzetten. Caroline van der Plas: “Dit moeten we aan een nieuw kabinet overlaten. Dit is dezelfde discussie als met boeren. We zetten de knip in de stapel en dan komt het allemaal wel goed.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marjan Rintel terug.

Vergelijkbare artikelen