Mona Keijzer is de BBB-premierskandidaat

De kogel is door de kerk: Mona Keijzer wordt namens de BoerBurgerBeweging de nieuwe premierskandidaat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Hoe gaat zij de partij die gedaald is in de peilingen de verkiezingsoverwinning bezorgen? Op de politieke vrijdag schoof Mona Keijzer samen met Caroline van der Plas aan bij Op1.

Mona Keijzer die in 1989 lid werd van het CDA, verliet na 23 jaar de partij. “Ik heb geprobeerd dat schip weer terug te krijgen. Op een gegeven moment moet je concluderen dat dat niet meer bij elkaar past”, zegt Mona Keijzer over het niet terugkeren bij het CDA. “Maar ik wens Henri Bontenbal alle succes.”

Ze is niet de enige die de overstap maakte naar de BoerBurgerBeweging. Ook Lilian Helder van de PVV en Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink van Ja21 maakten de overstap. Doet Caroline van der Plas aan zetelroof? Daar is volgens haar geen sprake van. “Zij zijn naar mij toegekomen. Ik heb nooit gezegd dat ze de partij moeten verlaten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Renske Leijten

Vrijdag maakte Caroline van der Plas vele nieuwe namen bekend van haar partij. Daar had ze nog graag iemand bij gezien. “Ik had Renske Leijten ook graag willen hebben. Maar die heeft besloten lijstduwer te worden van de SP.” Ze heeft haar niet gevraagd. “Ik had het idee dat ze wilde stoppen met de politiek.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Pieter Omtzigt

Sinds Pieter Omtzigt aankondigde een nieuwe partij te starten, daalde de partij van Caroline van der Plas in de peilingen. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen Van der Plas en Omtzigt? “Ik denk dat Pieter Omtzigt wat meer op macroniveau zit.” Een samenwerking ziet de BBB-fractievoorzitter ook wel zitten. “Ik denk dat we samen een heel sterk front kunnen vormen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Caroline van der Plas en Mona Keijzer.

Vergelijkbare artikelen