De geest van Prigozjin leeft voort, en dat is gevaarlijk voor Poetin

Met de dood van Wagner-baas Prigozjin is Poetin een van zijn grootste criticasters kwijt. Toch lijkt zijn regime allesbehalve stabiel in deze week vol begrafenissen, drone-aanvallen en steeds mondigere vijanden. In Op1 praat Ruslanddeskundige Helga Salemon ons bij.

Het wordt na de dood van Prigozjin zeker niet makkelijker voor Poetin, denkt Helga Salemon. ”Zijn geest leeft voort. Prigozjin is de man die eigenlijk de spreekbuis is geworden van het pro-oorlogskamp. Voor de oorlog had Poetin het makkelijk. Hij rekende af met de pro-democratische vredelievende oppositie, die geen oorlog willen. Kijk naar Navalny, hoe die mensen eindigen. Die zit nu jaren in de gevangenis.”

”Prigozjin heeft de geest uit de fles losgelaten. Die geest waart voort. Hij behoort namelijk tot het kamp van de nationalisten die niet tegen de oorlog zijn, nog veel erger, ze zijn voor de oorlog. Prigozjin is groot gemaakt door Poetin, maar ze leveren wel kritiek op het Kremlin. Poetin krijgt nu te maken met mensen uit eigen geledingen die kritisch zijn. En dat is veel gevaarlijker voor hem.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen