Frank Paauw en Fred Westerbeke luiden de noodklok

Politiechefs Frank Paauw (Amsterdam) en Fred Westerbeke (Rotterdam) luiden de noodklok: de politiek verslapt in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. De korpschefs vrezen dat de aandacht voor criminaliteitsbestrijding steeds verder onderaan de prioriteitenlijst belandt. 

Na een zomer vol explosies en de grootste drugsvangst aller tijden slaan Politiechefs Frank Paauw en Fred Westerbeke alarm. Volgens de politiechefs moet er meer aandacht naar de politie, anders levert dat problemen op in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. “We zien veiligheid en lange termijn stabiele financiering van de politie van de agenda verdwijnen”, vertelt Frank Paauw.

Financiering

“De politie is niet gebaat bij een zigzagfinanciering, maar bij een financiering die vast staat voor de komende jaren en het liefst ook nog over de termijn van het volgende kabinet heen”, gaat de politiechef verder. Politiechef Fred Westerbeke is het eens met zijn collega en ziet dat de georganiseerde misdaad een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. “Als je ziet wat er allemaal door de Rotterdamse haven heengaat, is dat een gigantische hoeveelheid. Een groot deel van de hele bevoorrading van de Europese gebruikers, loopt via Rotterdam en Antwerpen. Wat we willen is dat we goed onderzoek kunnen doen en kunnen voor komen dat de kinderen in onze straten hierbij betrokken worden. Dat vergt goede financiering.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen