Gaat India wel succesvol landen op de maan?

Rusland wint de strijd om de maanlanding niet: ‘Loena-25’ stortte namelijk neer. Daardoor zit sterrenkundige Vincent Icke morgen op het puntje van zijn stoel. Want zal het India wel lukken? In Op1 blikken we terug op de Russische poging en vooruit op Indiase landing.

Gaat het na de mislukte maanlanding van de Russen afgelopen weekend India wel lukken om een succesvolle landing op de maan uit te voeren? Sterrenkundige Vincent Icke kan niet wachten tot het moment daar is. “Om te landen op de maan moet je een beetje afremmen, maar de brandstof aan boord klotst maar een beetje rond. Als het klotst, kan dat je koers al een klein beetje veranderen.”

Betekent dat dan dat het India ook niet gaat lukken? Niet meteen, vertelt Icke. “Als de software goed werkt, ze dit een beetje goed hebben voorzien en de wisselwerking tussen de software de camera die kijkt waar moet worden geland een beetje goed werkt dan kan het wel.”

75% kans

En dus denkt de sterrenkundige dat de kans dat het goed gaat best groot is. “Ik ben blij dat ik geen verzekeringsmaatschappij heb en gewoon astrofysicus ben, want als je hier een premie aan moet hechten, weet je het natuurlijk niet. Dit is compleet uit mijn duim gezogen, maar ik denk dat de kans dat het goed gaat ongeveer 3 op de 4 is. Dat is niet zoveel, want als de kans 25 procent is dat u wordt overreden op de snelweg zou u ook blijven staan en niet oversteken”, besluit Icke.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Vincent Icke terug.

Vergelijkbare artikelen