”Trump kan als president gekozen worden terwijl hij in gevangenis zit”

Zal Donald Trump, vanwege het manipuleren van de verkiezingsuitslagen, echt achter de tralies terechtkomen? Donderdag meldt de voormalige Amerikaanse president zich bij de Fulton County gevangenis in Georgia. Wat staat hem te wachten? In Op1 bespreken we het met Amerikadeskundige Laila Frank.

Deze zaak weegt zwaarder dan de andere zaken die tegen Trump lopen, vertelt Amerikadeskundige Laila Frank. ”Stel dat hij president wordt in 2024, dan heeft hij niet het recht, zoals bij andere zaken die spelen, om zichzelf een pardon te geven. Dus ook al is hij president, deze zaak gaat gewoon door. Dat komt omdat het geen federale zaak is, maar een zaak die zich afspeelt in Georgia.”

In theorie is het mogelijk dat Trump veroordeeld wordt, de gevangenis in moet, en ondertussen gekozen wordt als president van Amerika. ”Het is juridisch onbekend terrein, maar de grondwet in Amerika zegt niet dat je niet in de gevangenis mag zitten als president. Dus het zou kunnen. Maar het is ook Amerika. Dus op alles wat er gebeurt zullen er nieuwe rechtszaken ontstaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Laila Frank terug. 

Vergelijkbare artikelen