Attje Kuiken vertrekt na 17 jaar uit Tweede Kamer, maar ziet ministerpost wel zitten

Het is nu officieel: Frans Timmermans is met 92 procent van de stemmen lijsttrekker van PvdA-GroenLinks. Onze politiek verslaggever Thomas van Groningen is bij de officiële presentatie en schuift aan met Attje Kuiken, die na 17 jaar haar vertrek uit de Tweede Kamer aankondigde. Wat gaat ze nu doen?

Vier weken geleden ging Attje Kuiken langs bij Frans Timmermans om hem te vragen naar voren te stappen als lijsttrekker voor GroenLinks en PvdA. Gisteren werd het officieel. ”Ik ben heel blij dat hij dat volmondig heeft aangedurfd. Hij zat namelijk op een fantastische plek in Europa en heeft toch gezegd het te doen omdat hij heel erg geloofd in het verenigd samen doen. Juist in een tijd waarin er veel wantrouwen en versplintering is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Waarom wilde Attje Kuiken zelf eigenlijk geen lijsttrekker worden van GroenLinks en PvdA? ”Ik vond hem beter voor deze rol op deze positie op dit moment. Mijn leiderschapskwaliteit zit erin om dat te erkennen en hem te vragen deze stap voor ons vooruit te doen. Ik ben heel blij dat dat gelukt is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Toekomst

Definitief afscheid uit de politiek wil Attje Kuiken nog niet nemen. Als PvdA-GroenLinks gaat regeren in een volgend kabinet ziet ze een ministerschap wel zitten. ”Als vrouwen alleen maar wachten tot ze gevraagd worden voor iets, dan wordt het nooit wat. Dus je moet je vinger opsteken. Als je gevraagd wordt, en je wilt dat, dan zeg je ja.”

”Tegelijkertijd is het een beetje potsierlijk om nu al over ministerposten te starten terwijl de campagne en de verkiezingen nog moeten starten. En ik kan ook heel gelukkig worden als ik bijvoorbeeld iets mag doen op het terrein van veiligheid of jeugdzorg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Attje Kuiken en Thomas van Groningen terug.

Vergelijkbare artikelen