Rob Jetten wil met D66 weer verbindingen leggen

Terwijl Sigrid Kaag het na de verkiezingen voor gezien houdt aan het Binnenhof, steekt klimaatminister Rob Jetten juist zijn vinger op: hij meldt zich als eerste kandidaat om lijsttrekker voor D66 te worden bij de komende verkiezingen. 

Het is de week van de wisselingen in Den Haag. Na het besluit van Sigrid Kaag om de politiek te verlaten bij de volgende verkiezingen, stelt Rob Jetten zich vandaag kandidaat om haar op te volgen als lijsttrekker voor D66. Wat wil hij in Den Haag bereiken? “Ik hoop met D66 te laten zien dat je ook met nieuwe energie weer verbindingen met elkaar kunt leggen”, vertelt de kandidaat-lijsttrekker. 

Homohaat

Sigrid Kaag vertrekt bij D66 vanwege bedreigingen en haat, die van te grote invloed waren op haar gezin. Zodra Jetten bekend maakte haar te willen opvolgen, merkte hij gelijk waar Kaag al die tijd mee te maken heeft gehad. Hij ontving online enorme haat om zijn geaardheid. “Het is onbeschrijfelijk hoeveel homohaat er over je wordt uitgestort.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Niet met Forum of PVV

Mocht Rob Jetten gaan regeren met D66 dan wil hij met de andere partijen laten zien hoe het ‘wel’ kan in Den Haag. Toch sluit hij bij voorbaat twee partijen uit: PVV en FVD. Met beide partijen gaat hij onder geen beding in het kabinet. “Absoluut niet. Het zijn partijen die de democratische rechtstaat niet respecteren. Dat zijn twee partijen die ik uitsluit en wat mij betreft, gaan we met al die andere partijen laten zien hoe het wel kan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Nieuwe generatie

Dat Jetten aankondigde lijsstrekker van D66 te worden was niet het enige nieuws uit Den Haag. De ene na de andere politicus kondigde deze week aan de politiek te verlaten. Mark Rutte, Sigrid Kaag en Carola Schouten; stuk voor stuk kondigden ze deze week aan uit de politiek te stappen na nieuwe verkiezingen. Hoe moet Nederland verder zonder deze politieke kopstukken en wie worden hun opvolgers? Oud-parlementair journalist Wouke van Scherrenburg begint er al aan te wennen dat mensen te politiek verlaten. “Ik heb nog nooit zo’n week meegemaakt. Het is echt tijd voor een nieuwe generatie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met o.a. Rob Jetten terug.

Vergelijkbare artikelen