Wat is het geheim achter de perfecte zomerhit?

Vrolijke deuntjes, feestelijke teksten en een zonnige videoclip; een beetje zomerhit heeft het allemaal. Maar wat maakt het ene deuntje een schot in de roos en het andere nummer een flop? Artiesten Dries Roelvink en Belle Perez kennen het geheim als geen ander en schuiven vanavond aan over de ideale zomerhit.

Belle Perez is de koningin van de swingende melodieën en Spaanse klanken en Dries Roelvink heeft de Route de Soleil alweer in zijn navigatie gezet. Maar wat is nou het geheim achter de perfecte zomerhit? Volgens Belle Perez heeft het alles met spanje te maken. “Bij mijn muziek is het heel het jaar een beetje vakantie. Je moet mensen het gevoel geven dat ze op het strand zitten en de zee bijna kunnen ruiken.”

Spanje

“Ik denk sowieso dat een makkelijke melodie en de Spaanse taal erbij horen”, gaat ze verder. Dries Roelvink is het daar niet mee eens. “Het kan ook in het Nederlands. Ik heb 15 jaar geleden een lied geschreven dat nog steeds overal wordt meegezongen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de zomerhit terug.

Vergelijkbare artikelen