Theo Maassen is de nieuwe presentator van ‘Zomergasten’

Deze zomer verruilt Theo Maassen het podium voor de televisie. Als de nieuwe presentator van ‘Zomergasten’ stelt hij samen met prominente gasten hun ideale televisieavond samen. In Op1 vertelt hij wat we kunnen verwachten.

Van meestercabaretier naar meesterinterviewer. Theo Maassen presenteert deze zomer Zomergasten van de VPRO. Braaf en voorspelbaar zal dat niet worden als hij een beetje zichzelf blijft. “Iedereen doet het anders”, vertelt de cabaretier. “Je probeert de perfecte tv-avond voor iemand samen te stellen. Er zijn fragmenten en tussendoor praat je over die fragmenten. Die structuur die blijft hetzelfde, maar wat anders wordt, is dat ik het doe.”

Luisteren

Maar hoe anders gaat hij het aanpakken en wat maakt Maassen zo verschillend van andere presentatoren. “Ik bereid me voor, dan ga je praten en laat je ook weer los wat je hebt voorbereid. Op die manier wil je contact maken, in het hier-en-nu komen en echt luisteren.”

Volgens de cabaretier liggen interviewen en acteren niet zo ver uit elkaar als men denkt. Daarom is Maassen misschien wel heel geschikt voor de rol. “Een interview is eigenlijk gewoon goed luisteren en dat is ook een oude wet bij acteren. Je gaat niet vooraf bedenken hoe je een zin gaat uitspreken, maar je laat je raken en luistert naar wat de ander zegt. Dat brengt automatisch een reactie en een soort energie teweeg. Het is ook ontspannen zijn en luisteren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Theo Maassen terug.

Vergelijkbare artikelen