Jonnie en Thérèse Boer staan al 30 jaar aan de culinaire top van Nederland

Jonnie en Thérèse Boer staan al 30 jaar aan de culinaire top van Nederland met hun restaurant De Librije. Nu wordt het tijd om het stokje over te geven, en wel aan hun kinderen Jimmie en Isabelle. Hoe worden die klaargestoomd om het driesterrenrestaurant over te nemen? Jonnie en Thérèse vertellen erover in Op1.

Jonnie en Thérèse Boer begonnen 30 jaar geleden in Zwolle met krakende stoelen en verwassen tafellinnen aan een groots culinair avontuur. Inmiddels zijn ze het enige 3sterrenrestaurant van Nederland. “Thérèse stond met iemand in de bediening en ik stond met iemand in de keuken”, vertelt Jonnie over het begin van hun avontuur. 

‘Gewoon een leuke tent’

Op dat moment hadden ze nooit verwacht nu een van de beste restaurants ter wereld te runnen. Al ging het snel vanaf het begin. “Wij namen de zaak over en toen kregen we gelijk die ster”, blikt Jonnie terug. “Wat dat allemaal inhield, wist ik toen niet en het interesseerde me ook niet. Wat ik wilde was gewoon een leuke tent met zijn tweetjes. Nou, dat is gelukt.”

In de dertig jaar daarna is de Librije uitgegroeid tot een begrip in Nederland en zijn Jonnie en Thérèse nog altijd elkaar gebleven. Tafelgast Theo Maassen vraagt zich af hoe je dat volhoudt met zijn tweetjes. “Ik heb nooit gezeik met haar”, zegt Jonnie. Daar is Thérèse het roerend mee eens. “We hebben een natuurlijke scheiding in verantwoordelijkheden: hij in de keuken en ik in de bediening. Thuis hebben we hetzelfde en we hoeven daar niet zoveel over te praten met elkaar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de Librije terug.

Vergelijkbare artikelen