Taede Smedes en Jan de Vries over de hernieuwde interesse in ufo’s

Bijna vijftig jaar geleden stond Gorredijk voor een raadsel. Wekenlang zagen bewoners van het Friese dorp onverklaarbare lichten en vliegende objecten aan de hemel. Nu komt Museum Opsterlân met een tentoonstelling over de ufogekte van 1974. Was het buitenaards leven? Taede Smedes verzamelt de verhalen van toen en schuift aan met fotograaf Jan de Vries, die uit Gorredijk komt en weet wat het destijds losmaakte.

Vliegende schotels en vreemde lichtflitsen: bijna vijftig jaar geleden was het Friese dorp Gorredijk in de ban van vreemde verschijningen in de lucht. Het leidde tot heel veel meldingen van zogeheten ufo’s. Een halve eeuw later is het Fries museum nu op zoek naar ooggetuigen van toen, in een tijd dat ook de NASA zich heeft gestort op buitenaards leven. Jan de Vries: ‘’Ik heb ze ook zien vliegen. (..) Ik heb er geen verklaring voor.’’

“Ik was onderweg in de auto en ik zag links van me wat wits knipperen. In eerste instantie dacht ik aan een ambulance of brandweerwagen, maar die kon daar niet rijden. Ik ben gestopt en zag het licht over het weiland verdwijnen. Het is onmogelijk dat daar iets kon rijden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Taede Smedes en Jan de Vries over de hernieuwde interesse in ufo’s.

Vergelijkbare artikelen