Zuckerberg vs. Musk: ”Wedstrijdje ver plassen tussen techmiljardairs”

De strijd tussen Mark Zuckerberg en Elon Musk heeft een kookpunt bereikt. Met de lancering van een nieuwe app valt Zuckerberg Twitter van Musk aan, tegen wie hij het overigens ook fysiek wil opnemen in een kooigevecht. Welke miljardair wint de titanenstrijd? We bespreken het met tech-experts Bram van Dijk en Eva de Mol.

”Wij smullen hier wel van als techfans”, zegt Eva de Mol. ”Wat je ziet is dat Mark Zuckerberg (CEO van Meta) en Elon Musk (CEO van o.a. Twitter) met elkaar in een zakelijk gevecht zitten. Als je het heel plat slaat, is het toch wel een wedstrijdje ver plassen op het niveau van techmiljardairs.”

Serieuze concurrent Twitter

”Meta is gekomen met een nieuwe app die heel erg op Twitter lijkt: Threads. Instagram is erg gefocust op video en foto’s. Dat stukje tekst dat mist daar echt. Zuckerberg is nu met een nieuwe app gekomen waarbij je dus wel de mogelijkheid hebt om ook die tekstuele community op te bouwen. Het lijkt echt ontzettend op Twitter.”

”Wat interessant is, is dat je al je gebruikers die je al hebt op Instagram meeneemt. Dus je hoeft geen nieuwe user base op te bouwen. En gezien het feit dat in Europa Instagram veel groter is dan Twitter, is het wel een hele serieuze concurrent.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen