Meer doelpunten door nieuwe buitenspelregel?

Is de schouder van de aanvaller nou verder dan de teen van de verdediger? Aan die vraag, waar de VAR veel tijd aan kwijt is, moet een einde komen. De FIFA wil gaan experimenteren met de buitenspelregel. Wat kunnen we verwachten? Marco van Basten schuift aan bij Op1.

Doelpunten die worden afgekeurd omdat het puntje van de schouder van de aanvaller een millimeter voorbij de teen van de verdediger stond. Binnenkort misschien verleden tijd. Want de FIFA gaat experimenteren met nieuwe buitenspelregels. Marco van Basten vindt het een goed idee. “Nu kan je met een teen of een vinger buitenspel staan. In de nieuwe situatie sta je alleen buitenspel als je met je hele lichaam buitenspel staat.” 

Meer doelpunten

Een grote verandering, want waar nu veel goals worden afgekeurd op de millimeter, kunnen die straks misschien gewoon gevierd worden. “Het verschil is een volledig lichaam van iemand en daarom wordt er veel meer gescoord. Van de tien kansen worden er nu ongeveer drie een doelpunt. Dat kunnen er hiermee zo zeven worden. Uiteindelijk is het in het voetbal best moeilijk om doelpunten te maken, dus als we dan een doelpunt hebben gemaakt is het ook leuk als dat gewoon gevierd kan worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de buitenspelregel terug.

 

Vergelijkbare artikelen