Dilan Yeşilgöz: ”Met alle Nederlanders één front vormen tegen georganiseerde misdaad”

Gisteren presenteerde het kabinet een hardere aanpak tegen de georganiseerde misdaad. Naar Italiaans model. We praten erover met minister van Veiligheid en Justitie Dilan Yeşilgöz en met universitair hoofddocent Strafrecht Laura Peters.

”Ik zou heel graag één front willen vormen met alle Nederlanders tegen de georganiseerde misdaad”, zegt Dilan Yeşilgöz. ”Drugscriminaliteit heeft echt wortel geschoten in onze samenleving. We hebben te maken met boeren die onder druk gezet worden om hun schuur ter beschikking te stellen voor drugslaboratoria. Twaalfjarige jongetjes worden geronseld om te dealen. Ondernemers worden onder druk gezet. Journalisten worden beveiligd.”

”Het zit inmiddels zo diep geworteld in onze samenleving dat we met elkaar een front moeten vormen willen we die slag kunnen winnen. Als ik dan naar Italië kijk dan zie ik dat dertig jaar geleden na de moorden op twee onderzoeksrechters het volk daar echt opgestaan is en heeft gezegd dat we dit niet accepteren. Nu is de maffia vandaag daar niet weg, maar wat je wel ziet is gezamenlijk één strijd tegen deze criminelen. En ik zou graag willen dat we dat in Nederland ook bereiken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen