Stefan de Vries over de rellen in Frankrijk

Frankrijk staat op de rand van de noodtoestand nadat het land al drie nachten lang is geteisterd door rellen en plunderingen. Inwoners zijn woest omdat de politie dinsdag een 17-jarige jongen doodschoot. Europacorrespondent Stefan de Vries praat ons bij over de situatie, die inmiddels ook is doorgeslagen naar Brussel.

Na dagen van rellen balanceert Frankrijk op de rand van een noodtoestand. Nadat de politie dinsdag een 17jarige jongen doodschoot, zijn de inwoners in woede ontstoken. Stefan de Vries, Europacorrespondent, ziet een groot verschil tussen de politie in Frankrijk en de rest van Europa. “Een groot verschil is dat de Europese politie is gericht op de-escaleren. In Frankrijk wordt vaak eerst geweld gebruikt en daarna wordt gesproken.” 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Stefan de Vries terug.

Vergelijkbare artikelen