Saskia Noort zit twintig jaar in het schrijversvak

In 2004 maakten honderdduizenden lezers kennis met de hoofdpersonages uit ‘De eetclub’ van Saskia Noort. Bijna twintig jaar en vele verkochte exemplaren later, sluit de schrijfster het verhaal af met haar boek ‘De Nazaten’, waarin de personages uit ‘De eetclub’ definitief uitvliegen. De schrijfster vertelt bij Op1 over haar laatste boek en twintig jaar schrijven.

Van Stromboli tot de Eetclub: al 20 jaar lang kleurt Saskia Noort miljoenen zomervakanties met haar literaire thrillers. Kans is groot dat ook haar nieuwste boek ‘De Nazaten’ dit jaar massaal op het strand verslonden wordt. 

De Nazaten

Met De Nazaten sluit Saskia Noort een trilogie af, die begon met De Eetclub. Een boek dat door honderdduizenden Nederlanders werd gelezen. Hoe voelt het om na bijna 20 jaar afscheid te nemen van haar hoofdpersonages? “Het is heel gek, want het is ook wel echt af.”

Al kan Saskia nog niet beloven dat er nooit meer over de beroemde personages geschreven gaat worden. Want ook voor de schrijfster zelf is het lastig om het hoofdstuk te sluiten. “Ik ben al aan het denken aan spin-offs. Dan kan ik er toch nog een beetje mee bezig zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Saskia Noort terug.

Vergelijkbare artikelen