Richard de Mos wil het Haagse gemeentebestuur in

Nu de VVD de stekker uit de Haagse coalitie heeft getrokken, staan de deuren open voor een terugkeer van Richard de Mos en zijn partij Hart voor Den Haag. De oud-wethouder, eind april vrijgesproken van corruptie, ziet een terugkeer in het stadsbestuur wel zitten. Maar heeft hij eigenlijk wel iets geleerd van zijn rechtszaak?

Gisteravond viel het Haagse gemeentebestuur, omdat de coalitie het niet eens werd over samenwerking met Hart voor Den Haag, de partij van Richard de Mos. Waarom wil hij zo graag terug op het pluche? “Het college had helemaal niet hoeven vallen. Direct na mijn vrijspraak op 21 april heb ik de coalitiepartijen de aanschuifvariant aangeboden. Er hoefde dan niemand weg, maar wij zouden er bij komen.”

Schouders eronder

Dat laatste lukte helaas niet omdat het, zoals De Mos zegt: “Door twee partijen is tegengehouden.” En daarom moet er nu een nieuw college gevormd worden. Iets waar De Mos zelf maar wat graag onderdeel van is. “Laten we over onze problemen heen stappen en onze schouders eronder zetten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Richard de Mos terug.

Vergelijkbare artikelen