Zien we de geboorte van een nieuw zwart gat?

Het is een doorbraak in de meteorologie: sterrenkundigen hebben piepkleine trage rimpelingen in de lege ruimte geobserveerd, waarschijnlijk veroorzaakt door zwarte gaten. Wat maakt deze ontdekking zo uniek? Sterrenkundige Vincent Icke legt uit.

Onderzoekers hebben schokgolven gedetecteerd die ontstaan zijn door de botsing van twee zwarte gaten op een aanzienlijke afstand van de aarde. Deze gebeurtenis zou mogelijk de allereerste keer kunnen zijn waarin mensen de geboorte van een nieuw zwart gat kunnen waarnemen. Sterrenkundige Vincent Icke vertelt hoe sterrenkundigen deze ontdekking hebben gedaan.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen