Justine Marcella en Albert Verlinde over de nieuwe film Sisi & Ich

Volgende week verschijnt er een nieuwe film over Sisi in de bioscopen: Sisi & Ich. En dat is zeker niet de eerste film of serie over de Oostenrijkse keizerin. Wat maakt haar verhaal zo tijdloos? We bespreken het met Albert Verlinde en royaltydeskundige Justine Marcella.

De Netflix-serie ‘The Empress’, de musical Elisabeth en natuurlijk de veelbekeken ‘Sissi’ trilogie met Romy Schneider zijn slechts een aantal voorbeelden van films en series over de (volgens de overlevering) schone keizerin Sisi. Vanaf volgende week kunnen we de film ‘Sisi & Ich’ toevoegen aan deze lijst.

De eerste influencer

Elisabeth in Beieren kreeg haar bijnaam “Sisi” in haar jeugd. Een bijnaam dat wereldberoemd werd. Ze was, volgens Justine Marcella, eigenlijk de eerste influencer. “Op Instagram zou ze het nu goed doen. Ze was heel erg bezig met beauty. Ze deed haar haren drie uur per dag.”

Elisabeth vond het belangrijk om Hongarije en Oostenrijk weer met elkaar te verzoenen. Na de Hongaarse Revolutie van 1848 waren de relaties tussen beide landen erg gespannen. Elisabeth slaagde erin om de landen te verenigen en in 1867 werd de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie opgericht. “Verder moeten we haar invloed niet overschatten”, vertelt Marcella. “Ze was er eigenlijk nooit. Ze heeft haar kinderen niet opgevoed.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen