Walter en Julie De Donder over de strijd tegen anorexia

Met Walter De Donder, bekend van zijn rol als Kabouter Plop, hebben we het over de strijd van zijn dochter Julie tegen anorexia. De ernstige eetstoornis werd haar twee jaar geleden bijna fataal. Nu ze hersteld is vraagt ze samen met haar vader aandacht voor de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. Ze vertellen erover bij Op1.

Niet alleen in Nederland, maar ook in België zijn er ontzettend lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg. ”Op een bepaald moment hebben wij ons aangediend aan het ziekenhuis in Leuven”, vertelt Walter De Donder. ”Daar zijn we toen weggestuurd vanwege te weinig bedden, geen plaats, geen middelen. Julie had toen een hartslag van om en nabij de 24 en het gewicht was 34 of 35 kilo. Dat is schrijnend. Dat is op het randje.”

”De mensen uit de medische sector hadden bijzonder veel begrip en ik ben ze nog altijd dankbaar voor alles wat ze gedaan hebben. Maar die mensen zijn machteloos. Ze moeten het doen met veel te weinig middelen. In België zijn er nu ongeveer 25.000 jongeren die wachten op psychische hulp.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen