Henk Krol en Annemarie Oster over het overlijden van Willem Nijholt

Willem Nijholt is op 88-jarige leeftijd overleden. Met actrice Annemarie Oster en groot bewonderaar Henk Krol halen we herinneringen op aan de veelzijdige zanger, danser en acteur.

”Het was een artiest met enorm veel capaciteiten, maar ook een mens die interesse had in de mensen om hem heen”, vertelt Henk Krol. ”Als hij les gaf in Tilburg op de musicalacademie dan kwam hij soms de avond van tevoren naar ons toe en dan bleef hij slapen. Hij was altijd maar bezig met hoe hij het optimale talent uit die kinderen kreeg. En als er een van die leerlingen was die niet zijn uiterste best deed, dan kreeg die de wind van voren. Maar hij wilde er zijn voor die jongens en die meisjes.”

Annemarie Oster belde bijna iedere dag met haar goede vriend Willem Nijholt. ”Ik liet hem erg lang aan het woord. Ik was een gretige luisteraar. Hij gaf me vaak een soort college. Ik heb nog wel eens een column over hem geschreven. Dat hij me helemaal heeft uitgelegd wat je allemaal wel en niet mocht zeggen. Dat je niet gordijnen mocht zeggen maar doek. Niet bühne, maar gewoon de vloer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen