Tata Steel medewerkers bezoeken Greenpeace: ”Wij willen hetzelfde”

Terwijl Greenpeace had aangekondigd zaterdag te demonstreren bij Tata Steel, werden de rollen omgedraaid: jonge medewerkers van Tata Steel gingen onverwachts op bezoek bij het hoofdkantoor van Greenpeace. Heeft het verrassingsbezoek iets opgeleverd? Tata Steel medewerkers Sarah Kleijn en Eduard Ingen Housz vertellen erover in Op1.

”Wij zijn naar Amsterdam gegaan naar het hoofdkantoor van Greenpeace om een brief te overhandigen waarin wij symbolisch de hand hebben gereikt en vragen om meer naast elkaar te kunnen staan in plaats van tegenover elkaar”, zegt Sarah.

”We hebben meer dan 600 handtekeningen voor de brief kunnen verzamelen onder de jonge werknemers”, zegt Eduard. ”We zijn er met 150 man naartoe gegaan, met een hele positieve sfeer. Om te laten zien dat wij graag hetzelfde willen als wat Greenpeace wil. Vergroenen en een schone wereld. En dat wij daar ons elke dag heel hard voor inzetten. En dat de negatieve berichtgeving daarover best wel veel pijn doet.”

”Wij begrijpen de zorgen. We moeten ook niet doen alsof alles onterecht is. Maar wij zien problemen en we zijn technici en willen dat oplossen. We zijn allemaal technici die zich elke dag met ziel en zaligheid inzetten om het beter te doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Windmolens

Greenpeace wil de twee meest ziekmakende onderdelen van de staalfabriek dicht. ”Eén doel is heel erg hetzelfde. Wij willen in een schone en groene wereld leven. En als wij door de hele energietransitie moeten, dan moeten we heel veel windmolens maken. Die kun je beter maken met groen staal. En dat willen wij zo snel mogelijk gaan maken.”

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen