Pjotr Sauer over de in Rusland opgepakte Amerikaanse journalist Evan Gershkovich

Het nieuwe beroep tegen de in Rusland opgepakte Amerikaanse Evan Gershkovich is afgewezen. De Wall Street Journal-journalist is de eerste buitenlandse correspondent die sinds de Koude Oorlog in Rusland vastzit op verdenking van spionage. Wat is zijn toekomstperspectief? Collega en beste vriend Pjotr Sauer schuift aan bij Op1.

Pjotr Sauer en Evan Gershkovich hebben wekelijks contact met elkaar per brief. ”Dat is onze enige manier om te communiceren. Ik houd mijn hart vast dat we dit kunnen blijven doen, want ze kunnen het natuurlijk stoppen op elk moment.”

”Hij schreef over zijn routine. Hij begint met mediteren, dan leest hij een boek, dan opdrukken en dan schrijft hij wat brieven. Maar op sommige dagen voelt hij zich gewoon verschrikkelijk. Dan wil hij de hele dag niks doen. Dan heeft hij geen kracht en ziet hij geen uitzicht. Andere dagen voelt hij zich sterk en ziet hij dat het weer goedkomt. Dat is heel emotioneel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gevangenenruil

Pjotr Sauer wil graag een beroep doen op minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra om zich voor deze zaak in te zetten. ”Als Hoekstra andere Europese leiders ontmoet, wil ik dat hij ook over Evan praat. Het is belangrijk dat de Europese Unie samenkomt omdat de uitwisseling uiteindelijk misschien niet uit Amerika komt, maar misschien uit Duitsland. We weten dat de Russen iemand willen die in Duitsland in de gevangenis zit.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen