Serious Request gaat geld inzamelen voor ALS

Dit jaar is het aan Nijmegen om de 3FM-dj’s te ontvangen in het Glazen Huis, waar ze geld gaan inzamelen voor ALS. Voor de spierziekte lijkt een doorbraak ophanden. In Op1 vertellen 3FM-dj Wijnand Speelman, wiens opa overleed aan ALS, en directeur van Stichting ALS Nederland Limore Noach er alles over.

Serious Request is een jaarlijkse inzamelingsactie georganiseerd door de Nederlandse publieke radiozender 3FM. Dit jaar is het aan Nijmegen om het Glazen Huis te ontvangen. In een van de oudste steden van Nederland gaan de 3FM-dj’s geld inzamelen voor de ziekte ALS.

Hand geven

“Het is niet een ziekbed van een maandje. Dat heeft een paar jaar geduurd. Die impact is enorm”, vertelt dj Wijnand Speelman. Zelf verloor hij zijn opa aan de ziekte. “Mijn oma, die mantelzorger van hem was, zag hem elke dag achteruitgaan.”

Op een gegeven moment kon Speelman zijn opa niet eens meer een kusje geven. “Geef hem maar een hand zeiden ze. Dat snapte ik niet. Ik denk dat het te maken heeft met dat een kus geven voor hem al te moeilijk was. Zijn hoofd bewegen was moeilijk. Dat vergeet je gewoon nooit meer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen