Bart Chabot over zijn nieuwe boek ‘Engelenhaar’

Bart Chabot is dichter, romancier, performer, televisiepersoonlijkheid, vader én een rebel in hart en nieren. Na twee autobiografische romans komt hij nu met een derde, een persoonlijk boek met de dood als leidraad. In Op1 vertelt hij erover.

574 pagina’s over een intens leven. Na twee autobiografische romans komt hij nu met een derde, een persoonlijk boek met de dood als leidraad. Waarom is het boek geschreven vanuit een overleden perspectief? “Ik overlijd al op bladzijde 77. Ik kom uit een gezin waar huiselijk geweld plaatsvond. Mijn overlevingsmechanisme in die tijd was dat als mijn vader zich non-verbaal met mij bezighield, ik in mijn gedachten dan weg kon.”

“Toen had ik er nog geen woord voor. Maar in de psychiatrie noem je dat dissociatie. Je ziet jezelf los van de echte werkelijkheid. Je gaat een andere werkelijkheid in. En dat heb ik later wel gehouden. Ik maak regelmatig mee dat ik mezelf van een afstandje zie, als iemand die er niet meer is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen