Eppo van Nispen tot Sevenaer over de film Fanfare

De film Fanfare van Bert Haanstra was met 2,6 miljoen bezoekers een van de grootste successen uit de Nederlandse cinema. Dit jaar bestaat deze klassieker 65 jaar en dat viert het dorp Giethoorn, waar de opnames plaatsvonden, met een theaterspektakel. Waarom werd deze film zo’n ongekende hit? We praten erover met directeur van Beeld & Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Met ruim 2,5 miljoen bezoekers is de film Fanfare een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis. Dit jaar bestaat de klassieker van regisseur Bert Haanstra 65 jaar en daarom viert Giethoorn – het decor van de film – groot feest. Vanaf woensdag gaat het theaterspektakel Fanfare van start. 

De film Fanfare van Bert Haanstra was met 2,6 miljoen bezoekers een van de grootste successen uit de Nederlandse cinema. Dit jaar bestaat deze klassieker 65 jaar. Eppo van Nispen: ‘’Haanstra wist de volksgeest te pakken en kon daardoor dingen vertellen met zijn beeld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Eppo van Nispen tot Sevenaer over de film Fanfare terug.

Vergelijkbare artikelen