Kan de opvolgserie ‘And Just Like That’ tippen aan ‘Sex and the City’?

‘Sex and the City’, een revolutionaire serie waardoor vrouwen anders zijn gaan kijken naar seks, liefde en hun carrières, bestaat 25 jaar. Kan de opvolgserie ‘And Just Like That…’ daaraan tippen? We bespreken het in Op1 met journalist Arno Kantelberg, Vogue NL-hoofdredacteur Yeliz Çiçek en columnist Stella Bergsma.

Kan de opvolgserie ‘And Just Like That…’ tippen aan ‘Sex and the City’? Er is veel kritiek op de tweede reeks, toch ziet Stella Bergsma er iets positiefs in. ”Er zijn zomaar vier, vijf, misschien wel zes vrouwen van boven de vijftig op tv. Uit onderzoek blijkt dat die nog steeds heel weinig op tv zijn. Ik vind dat heel erg positief. Ik ben zelf 52 en ik vind het leuk om iemand van mijn leeftijd terug te zien op tv.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Diversiteit

”Ik vind het niet te doen, die nieuwe serie”, reageert Arno Kantelberg. ”De twee films hebben de Sex and the City-franchise, die legendarisch was, echt vermoord. Die serie ‘And Just Like That’ is echt het nekschot. De oorspronkelijke Sex and the City is echt dood. Het idee wat je kreeg is dat het ontzettend leuk was om dertiger te zijn in New York. Als je nu kijkt denk je dat het verschrikkelijk is om vijftig te zijn. En dat idee heb ik helemaal niet.”

”Die eerste serie is te blank en te hetero. Er was de verplichte ‘gay best friend’, maar voor de rest was het te geprivilegieerd. Dat wordt nu gecompenseerd. Elk van de drie heeft er nu een ‘divers’ personage aan vast gekregen. Dat zijn echt bordkartonnen personages die ook alleen maar die rol hebben. Ik heb de eerste drie afleveringen echt één keer gelachen, het is gewoon niet grappig.”

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen