Wout Brama: “Niet iedereen kan zich vrij voelen in de voetbalwereld”

De homo-acceptatie en diversiteit in de voetbalwereld laat nog te wensen over. Daar moet volgens afzwaaiende FC Twente-spelers Wout Brama en Maud Roetgering verandering in komen, en dus schreven ze er een kinderboek over: Wout&Maud. Ze vertellen erover in Op1.

In verschillende delen van de samenleving boekt de LGBTQ+gemeenschap aanzienlijke vooruitgang, maar in de voetbalwereld blijft homo-acceptatie nog steeds achter. Voormalig FC Twente-spelers Wout Brama en Maud Roetgering zijn vastbesloten om daar verandering in te brengen en schreven een boek. “De centrale boodschap is dat voetbal van ons allemaal is”, vertelt Maud Roetgering.

Hoewel de LGBTQ+ gemeenschap aanzienlijke vooruitgang boekt in diverse sectoren van de samenleving, blijft homo-acceptatie in de voetbalwereld achter bij deze ontwikkelingen. Wout Brama: “Voetbal is een mooie sport, maar niet iedereen kan zich er vrij voelen.” En daar proberen de afzwaaiende FC Twente-spelers met hun boek verandering in te brengen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wout Brama en Maud Roetgering terug.

Vergelijkbare artikelen