Roxane Knetemann over het overlijden van de 26-jarige wielrenner Gino Mäder

Na een valpartij tijdens de Ronde van Zwitserland is de 26-jarige wielrenner Gino Mäder overleden. En dat is niet het eerste tragische ongeluk. Moet er structureel iets veranderd worden om dit te voorkomen? We bespreken het in Op1 met oud-wielrenster Roxane Knetemann.

Wielrenner Gino Mäder overleed nadat hij in een ravijn was gereden, tijdens de Ronde van Zwitserland. “Het is een zwarte dag voor het wielrenner”, reageert oud-wielrenster Roxane Knetemann. “Wielrenner is super mooi en soms heel erg lelijk. Als het lelijk is, zijn dit de gevolgen. Dat is natuurlijk verschrikkelijk.”

Na zo’n tragisch ongeluk, die niet op zichzelf staat, komt natuurlijk de vraag of het voorkomen had kunnen worden. Daar is het nu nog te vroeg voor, vindt Roxane. Maar er moet wel de vraag gesteld worden of we zo door kunnen gaan. “Moeten we als wielrenners willen dat die finish daar ligt? Vooraf moeten de teams en de renners de handen ineen slaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Roxane Knetemann over het overlijden van de 26-jarige wielrenner Gino Mäder.

Vergelijkbare artikelen