Adriaan ter Braack maakt korte metten met gezondheidsfabeltjes van influencers

Wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack maakt als ‘Sjamadriaan’ korte metten met gezondheidsfabeltjes van influencers. Hoe? Dat vertelt hij in Op1.

Een keltisch zout cleansing, met blote voeten rondlopen om negatieve deeltjes kwijt te raken en de afgelopen weken was veel ophef over het zogenaamd schadelijke gebruik van zonnebrandcrème. Alternatieve gezondheidsclaims, veelal verspreid door BN-ers, overwoekeren het internet. En daar probeert Adriaan ter Brack korte metten mee te maken.

Het begon vanuit zijn verbazing. “Ik dacht: ‘wat zegt deze vent nou weer?’ Eerst was het een beetje lacherig, maar als ik dingen post en mensen lachen erom moet ik er ook wat informatie bij zetten. Ik probeer mijn volgers de gereedschappen te geven, zodat ze zelf die bullshit kunnen weerleggen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier terug hoe Adriaan ter Braack korte metten maakt met gezondheidsfabeltjes van influencers.

Vergelijkbare artikelen