‘Onze man bij de Taliban’ won de Zilveren Nipkowschijf

‘Onze man bij de Taliban’ won de Zilveren Nipkowschijf, de meest gezaghebbende televisieprijs van Nederland. In de serie ging programmamaker Thomas Erdbrink langs bij verschillende talibanstrijders en maakte indrukwekkende verhalen. Op donderdag schoof Thomas aan bij Op1 samen met juryleden Angela de Jong en Renate van der Bas, die uitleggen waarom het programma de prijs verdient.

Het is de tweede keer dat Thomas Erdbrink de Zilveren Nipkowschijf won. Is deze dierbaarder dan de eerste? “Zeker. Ten eerste omdat deze van echt zilver is”, reageert de programmamaker met een knipoog. “De eerste was in 2015 en toen was ik in Teheran. We wisten niet wie er zouden winnen en we konden niet terugkomen. Toen heb ik pas later begrepen wat voor impact zo’n prijs heeft.”

“Erkenning van alle TV-critici in Nederland is een hele hoge erkenning”, vertelt Erdbrink. “Nu wist ik wat het waard was en was ik super zenuwachtig vandaag. Ik ben blij voor mezelf, maar ik ben ook heel blij dat zoveel mensen hebben gekeken naar een onderwerp als Afghanistan, wat toch heel ver van je vandaan staat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen