Anne en Humberto hielpen vanuit Arnhem met het vinden van de vermiste kinderen in de Colombiaanse jungle

Veertig dagen na een vliegtuigcrash in de Colombiaanse jungle zijn vier kinderen alsnog levend teruggevonden. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant, die een hoofdrol speelden bij de zoekactie, zijn nog steeds vol ongeloof. Hoe hebben de jonge kinderen zo lang kunnen overleven in de jungle? Het koppel vertelt het samen met jungle instructeur bij het Korps Mariniers, Stephan Langenberg.

Hoe kan het dat Anne en Humberto vanuit Arnhem zo’n grote rol hadden bij het vinden van de vermiste kinderen in de jungle van Colombia? ”Dat is wat je in het Engels noemt: search & rescue intelligence. Het is een soort van inlichtingenachtergrond en analyse gecombineerd met search & rescue”, vertelt Anne van den Ouwelant.

”Eerst hebben ze zelfstandig een week gezocht naar het vliegtuig. Daar begint natuurlijk zo’n zoektocht mee. Maar de Colombiaanse autoriteiten kregen het vliegtuig niet gevonden. Toen zijn ze met ons in contact gekomen.”

”We beschikken over dezelfde informatie. Maar informatie hebben, of die kunnen omrekenen en berekenen met op de achtergrond de statistieken en ook wetenschappelijke kennis naar zo’n specifieke analyse, dat is een bepaalde expertise.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Jungle instructeur bij het Korps Mariniers Stephan Langenberg volgde de zaak van de vermiste kinderen in de Colombiaanse jungle op de voet. ”In eerste instantie was ik wel positief gestemd. De kinderen zijn niet gevonden bij het wrak, dus ze zijn aan de wandel. Eigenlijk kan je het beste bij het wrak blijven, maar als je water nodig hebt moet je toch gaan lopen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen