Nina Jurna over ‘Van Bahia tot Brooklyn’

Van Bahia tot Brooklyn. Zo heet de nieuwe 7-delige serie van journalist Nina Jurna waarin ze reist door de smeltkroes die het Caribisch gebied is. Door slavernij en kolonialisme zijn er nergens op de wereld zoveel volken en culturen samengebracht als hier. Hoe werkt deze geschiedenis nog door in het heden? Nina Jurna vertelt erover in Op1.

Van Bahia tot Brooklyn. Zo heet de nieuwe 7-delige serie van journalist Nina Jurna waarin ze reist door de smeltkroes die het Caribisch gebied is. Waarom nu een serie? “Het is eigenlijk een kans om een keer buiten het snelle nieuws om, wat ik normaal gesproken doe, dieper deze regio te bekijken.”

Door slavernij en kolonialisme zijn er nergens op de wereld zoveel volken en culturen samengebracht als hier, merkt de journalist. “De oorsprong van veel dingen die ik tegenkom, zoals opstanden of een protest, heeft te maken met het koloniale verleden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen