Mart de Kruif over de laatste ontwikkelingen in Oekraïne

Op verschillende plekken aan het front is het Oekraïense leger in de aanval. Dit lijkt het lang verwachte offensief te zijn. Op welke manier kunnen de Oekraïners door de stellingen van de Russen breken? We bespreken het met oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif.

Het is 99% zeker dat de Russen achter de aanslag op de Kakhovka Dam zitten, vertelt Mart de Kruif. “Er is geen hard bewijs, zoals de Amerikanen zeggen, maar zijn drie dingen die er naar wijzen: de techniek van het opblazen van een dam. Dat doe je van binnenuit. Van de machinekamer uit, want daar zijn de muren dun. En wie zitten er op die dam? De Russen.”

Ook militair gezien profiteren ze er het meeste van, vertelt de oud-commandant Landstrijdkrachten. “Oekraïne kan niet meer zuid van de Dnipro militair opereren. En de timing van dit offensief duidt er ook wel op. We hebben er niet bijgestaan, maar het is 99% zeker.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen