Jurassic Park bestaat 30 jaar. “Het is een klote film”

Het is alweer dertig jaar geleden dat de dinosaurussen in Jurassic Park weer tot leven kwamen. Vanuit de bioscoopstoelen keken velen met grote ogen naar de film van Spielberg. Wat betekende Jurassic Park voor onze interesse in deze uitgestorven dieren? En bracht de film misverstanden in de wereld die nodig rechtgezet moeten worden? In Op1 bespreken we het met historicus Maarten van Rossem en paleontoloog Melanie During.

“Als we het tijdens de studie over fossielen hadden, ging het over dinosauriërs. Want iedereen had dat wel meegekregen ondertussen”, vertelt Melanie During. Voor historicus Maarten van Rossem kwam de fascinatie voor de uitgestorven dieren al veel eerder. “In de jaren ’50 had je uitklapplaten die dinosauriërs toonden.”

Over de film van Steven Spielberg is Van Rossem niet dolenthousiast. “Het is eigenlijk een klote film.” Toch vond hij bepaalde momenten uit de film wel bijzonder. “De scene dat ze over de heuvel liepen maakte wel enorme indruk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen