Joost Prinsen over de mannen die hij vervloekt, vereerd of verguisd heeft

Wat hebben Volkert van der G., Albert Einstein en een geletterde zwerver met elkaar gemeen? Allemaal speelden ze een rol in het leven van Joost Prinsen. In het boek Een Bevoorrecht Mens bundelde hij zijn 100 beste mannen portretten. In Op1 vertelt Joost over de mannen die hij vervloekt, vereerd of verguisd heeft.

In het boek Een Bevoorrecht Mens bundelde Joost Prinsen zijn 100 beste mannen portretten, waarin hij ze ook een beetje portretteert als vaderfiguren. ”Mijn vader overleed toen ik negen jaar was. Ik ben er later pas achtergekomen dat ik eigenlijk steeds op zoek ben geweest naar vaderfiguren.”

Kapitein Karelse 

In zijn boek vertelt Prinsen ook over kapitein Karelse, iemand die hij meemaakte in de tijd dat hij in militaire dienst zat. ”Dat was een man die vrede zag als een hinderlijke onderbreking tussen oorlogen in. Hij had gevochten in de Tweede Wereldoorlog, bij de politionele acties en de oorlog in Korea. Aan welke kant hij stond, werd nooit zo duidelijk. Maar als hij een glaasje ophad wilde hij wel vertellen over zijn oorlogshandelingen. En dat was totaal anders dan wat je van de opleiding hoorde. Werkelijk een wereld die ik niet kende. Dus ik hing aan zijn lippen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen