Op zoek naar nieuwe liefde, terwijl je partner nog in het verpleeghuis zit

Via datingsites op zoek gaan naar nieuwe liefde terwijl je nog voor je partner met dementie zorgt. Het leverde Ton in ’t Veen en Margreet Mantel gemengde reacties op. Toch willen ze het taboe doorbreken, want volgens hen kan een nieuwe relatie er juist voor zorgen dat je de zorg voor je zieke partner volhoudt. In Op1 vertellen ze over hun ervaringen.

“Mijn kinderen kwamen er eigenlijk mee. Ik weet nog precies waar ik stond”, vertelt Ton in ’t Veen. “Mijn oudste dochter belde en zei dat het niet goed met me ging. En als zij kinderen krijgen willen ze daarvoor ook een opa. Daar was ik me helemaal niet van bewust.”

Flinke stap

Ton ging zo op in het mantelzorgen, dat hij zichzelf daarin verloor. “Je hebt een fulltime baan, meer dan fulltime mantelzorg, een kind in huis. De jongste was toen negen. Daar ben je dan nog helemaal niet mee bezig. Maar de gelijkwaardigheid was al weg. Ik was al heel lang alleen in de relatie.”

Op zoek gaan naar een nieuwe relatie was wel een flinke stap. “Ik zat natuurlijk ook met een schuldgevoel. Het heeft nog een half jaar geduurd, voordat ik ging daten. Ik ben het eerst gaan vragen. Eerst bij mijn beste vriend en later met mijn beste vriendinnen en haar zus. Eigenlijk een bepaalde vorm van toestemming vragen, terwijl ik niet iemand ben die overal toestemming voor vraagt. Kan zelf prima beslissingen nemen. Maar vooral omdat dit een gevoelig onderwerp is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen